Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

10 τρομακτικα εγκατελειμενα κτιρια

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια από μόνα τους είναι τρομακτικά. Ειδικά αν το κτίριο βρίσκεται για  πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο και έχει και μια ιστορία πίσω του να το ακολουθεί, τότε δεν είναι ο καλύτερος τόπος για να επισκεφτείτε και να φωτογραφηθείτε στην είσοδο του.. ποίος ξέρει, μπορεί ξαφνικά η πόρτα να ανοίξει και ένα απόκοσμο χέρι να σας τραβήξει στο εσωτερικό του..
Μαζέψαμε τα 10 κτίρια που θα πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, σε περίπτωση που έχετε αδύναμη καρδιά.. και σας τα παρουσιάζουμε:

Le Triage Lavoir Coal Plant – Βέλγιο

 


Μοιάζει σαν ένα κλουβί για ένα τεράστιο τέρας. Κατασκευασμένος απο μπετόν και γυαλί το 1954, ο τρομακτικός πλέον, καθεδρικός ναός έχει ύψος περίπου 50μ. Εγκαταλείφθηκε το 1959.

Buffalo Central Terminal – Νέα Υόρκη

Art /Deco σχεδιασμός με εκπληκτικά διαμορφωμένη κεντρική αίθουσα, πλήθος γραφείων καθώς  και μια αποβάθρα φόρτωσης. Κατασκευάστηκε το 1929 και οι πύλες του έκλεισαν το 1979. Το κτίριο ανοίγει για το κοινό, μόνο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων.

Lakin Industrial Home for Colored Boys – Δυτική Βιρτζίνια

Ένα κτίριο σε  αποσύνθεση. Δεν είναι μεγάλο, μόνο τρεις ορόφους ψηλό, αλλά επειδή το έδαφος είναι τόσο επίπεδο γύρω του, το κάνει να ξεχωρίζει στο όλο σκηνικό. Τρομακτικό και εντυπωσιακό ταυτόχρονα. Κατασκευάστηκε το 1924 και σταμάτησε την λειτουργία του το 1956.

Κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός – Michigan


Άνοιξε τις πόρτες του για τους επιβάτες το 1913 και είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή και ιστορικά κτίρια στο Ντιτρόιτ. Παρόλο  το μεγαλείο του, πολλοί παράγοντες συνέβαλαν στο τελικό κλείσιμο του το 1988. Το μόνο που μένει τώρα είναι ένα άδειο επιβλητικό  κτίριο να δέρνεται απο τα στοιχεία της φύσης.

Fort Steendorp – Βέλγιο

Το Fort Steendorp, που χτίστηκε μεταξύ του 1889 και 1892, ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της γενικής διεύρυνσης των οχυρώσεων γύρω από την Αμβέρσα, πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ένα από τα ισχυρότερα οχυρά που κατασκευάστηκε ποτέ στο Βέλγιο και ήταν το τελευταίο  κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τούβλο. Το φρούριο ήταν περιτειχισμένο και προστατεύονταν από μια τάφρο.

Χαλυβουργείο Meiderich – Γερμανία

Γιγάντια σκουριασμένα κομμάτια απο μέταλλο δημιουργούν τεράστιους τρομακτικούς  πύργους… Παλιά ήταν εργοστάσιο χάλυβα. Πλέον είναι εκεί για να τρομάζει τους περαστικούς και να δημιουργεί ιστορίες.

Ανθρακωρυχείο Hasard Cheratte Coal Mine  – Βέλγιο

Κατασκευάστηκε το 1907 και το ορυχείο έχει βάθος 170 μ.  Το ορυχείο πλέον  είναι ένας γίγαντας που κοιμάται  δεδομένου ότι έχει σταματήσει την λειτουργία του απο το  1977.

Marquette – Γαλλία

Δεν υπάρχουν πολλά να πείς για αυτό το κτίριο. Οι φωτογραφίες απο μόνες τους σε τρομάζουν. Που να βρίσκεσαι και στο κτίριο.

Πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ – Ουκρανία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.