Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Οι 10 πιο τρομακτικες κινηματογραφικες ταινιες

Tα 10 καλύτερα ­ κατά την ταπεινή μας γνώμη ­ θρίλερ, ταινίες που μας τρόμαξαν και μας τρομάζουν ακόμη και σήμερα. Απολαύστε!

Mirrors (2008)


Ένας πρώην αστυνομικός, ο Μπεν Κάρσον, θα πιάσει δουλειά ως νυχτοφύλακας σε ένα κτίριο, το οποίο είχε καταστραφεί παλαιότερα από πυρκαγιά. Εκεί ο Μπεν θα ανακαλύψει ότι οι καθρέφτες που υπάρχουν στο κτίριο, αλλά και στο σπίτι του, κρύβουν τρομακτικά μυστικά και δυνάμεις, που θα αποτελέσουν απειλή για τον ίδιο και την οικογένειά του. Λίγο  από σπλάτερ, λίγο από την επιτυχημένη συνταγή του The Ring, λίγο από την εξαιρετική διασκευή του μουσικού Javier Navarrete (Ο Λαβύρινθος του Πάνα) πάνω στην Ισπανική Υποχώρηση, λίγο το επιβλητικό και σκοτεινό σκηνικό και είστε έτοιμοι να δείτε, επιτέλους, ένα θρίλερ που αξίζει.  Ο Kiefer Sutherland ταιριάζει απόλυτα σε αυτήν την low-profile ταινία, η οποία σου ανεβάζει συνεχώς την αγωνία, ως και το εντυπωσιακό φινάλε.

Insidious (2011)  


 Οι Τζειμς Γουάν και Λέι Γουάνελ, οι συν-δημιουργοί του Saw ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους παραγωγούς του Paranormal Activity σε ένα καθηλωτικό ταξίδι στα πιο τρομακτικά σημεία του μυαλού. Ο Τζος (Πάτρικ Γουίλσον) και η Ρενέ (Ρόουζ Μπερν) έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια με τρία παιδιά. Όταν η τραγωδία θα χτυπήσει τον μικρό τους γιο, ο Τζος και η Ρενέ αρχίζουν να βιώνουν πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά.


                              The Ring (2002)

Μια περίεργη βιντεοκασσέτα περιέχει περίεργες εικόνες τρόμου και φρίκης, ανεξήγητες για τον θεατή. Μόλις αυτή η κασέτα παιχτεί ακολουθεί ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα προβλέποντας ότι θα πεθάνεις μετά από επτά μέρες. Μετά το τελευταίο θύμα, η δημοσιογράφος Rachel Keller αποφασίζει να δώσει μια εξήγηση σε αυτά τα παράξενα συμβάντα. Θα τολμήσει να δει αυτή τη βιντεοκασέτα. Έχοντας μόνο επτά μέρες ζωής αρχίζει έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψει τι σημαίνουν οι περίεργες εικόνες που αυτή περιέχει. Όμως, τυχαία την κασέτα τη βλέπει και ο μικρός γιος της. Τα τηλεφωνήματα δεν αργούν να έρθουν και η Rachel εισδύει αργά αλλά σταθερά σε έναν εφιαλτικό κόσμο.

 

28 Days Later (2002)

 Ανοίγεις τα μάτια. Βρίσκεσαι ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι. Γυμνός. Κοιτάζεις γύρω το άδειο δωμάτιο του νοσοκομείου. Προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις τι έχει συμβεί. Βγάζεις τα σωληνάκια από το χέρι. Διστακτικά διασχίζεις τους έρημους διαδρόμους του κτιρίου. Η φωνή σου αντηχεί στο εγκαταλελειμμένο μέρος. Καμιά απάντηση. Οι δρόμοι της πόλης είναι άδειοι. Νομίζεις ότι είσαι μόνος, ώσπου να δεχτείς την πρώτη επίθεση από μια ομάδα μολυσμένων ανθρώπων. 28 μέρες αργότερα από τι στιγμή που έκλεισες τα μάτια σου βρίσκεσαι σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο... Ο Danny Boyle μετά από το απερίγραπτο The Beach επιστρέφει στον «ίσιο δρόμο» με ένα αγωνιώδες θρίλερ. Η ιδέα ενός μολυσματικού ιού που μεταδίδεται με το αίμα και προκαλεί βίαιες εκκρίσεις οργής στον άνθρωπο δεν μοιάζει και τόσο απίθανη.

 

The Exorcism Of Emily Rose (2005)

  H νεαρή Emily πεθαίνει από άγνωστες αιτίες, φριχτά βασανισμένη και παραμορφωμένη. Ευθύνεται ο διάβολος ή κάποια ψυχική ασθένεια που την ώθησε να κακοποιήσει τον εαυτό της μέχρι θανάτου; Πόσο υπεύθυνος είναι ο ιερέας Moore που έπεισε την Emily να σταματήσει την φαρμακευτική αγωγή με ψυχοφάρμακα, πεπεισμένος ότι για το μαρτύριο της ευθύνονται μόνο οι δαίμονες που την έχουν κυριεύσει; Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία ο πάτερ Moore έχει την συμπαράσταση της κυνικής δικηγόρου Erin Bruner που θα επανεξετάσει τα πιστεύω της προκειμένου να αθωώσει τον ιερέα.

 

 La Herencia Valdemar (2010) 


Η οικία Βαλντεμάρ δεν είναι ένα συνηθισμένο σπίτι. Δύο εκτιμητές ακινήτων χάθηκαν μυστηριωδώς, όταν πήγαν να καταγράψουν τα αντικείμενα της οικίας. Μύθος ή πραγματικότητα η ιστορία που γράφτηκε στην οικία Βαλντεμάρ; Καθώς ξετυλίγεται η ιστορία του σπιτιού, των ανθρώπων που το κατοικούσαν, αλλά ...και των πνευμάτων κατά τον 19ο αιώνα, στο παρόν κάποιοι ψάχνουν τους χαμένους εκτιμητές και θέλουν να τους βρουν πάση θυσία.

The number 23 (2007)

 


Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, το νούμερο 23 είχε πάντα μία βαθύτερη, μυστικιστική σημασία. Ο Γουόλτερ Σπάροου είναι ένας φιλήσυχος, απλός οικογενειάρχης. Όταν όμως πέφτει στα χέρια του ένα βιβλίο με τον τίτλο "Το Νο 23", η ζωή του θα αλλάξει για πάντα. Το βιβλίο εξιστορεί πώς το νούμερο 23 οδηγεί στην καταστροφή έναν απλό άνθρωπο. Πολύ σύντομα, ο Γουόλτερ συνειδητοποιεί ότι το βιβλίο αναφέρεται στη δική του ζωή, στο δικό του παρελθόν. Το νούμερο 23 αρχίζει να εμφανίζεται μπροστά του, ό,τι κι αν κάνει, ενώ το βιβλίο αποκαλύπτει πληροφορίες, όχι μόνο για το παρελθόν του, αλλά και για το μέλλον του, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο ίδιος πρόκειται σύντομα να δολοφονήσει κάποιο συνάνθρωπό του. Ξαφνικά, αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος για τους γύρω του, ειδικά για την οικογένειά του. Ο μοναδικός τρόπος για να βγει από αυτή την κατάσταση είναι να βρει το συγγραφέα του βιβλίου, να αποκαλύψει την αλήθεια και να "λύσει" την κατάρα... Ή μήπως το βιβλίο δεν είναι παρά μία φτηνή δικαιολογία και ο ίδιος δεν είναι τίποτε άλλο από ένας στυγνός δολοφόνος;

 

 1408 (2007)

Ο Mike Enslin (John Cusack) είναι συγγραφέας τρόμου, που παρά τον υποβλητικό τρόπο γραφής του προσπαθεί στα έργα του να ανατρέπει τα περί μεταφυσικών φαινομένων σε 'στοιχειωμένα' μέρη. Ετοιμάζοντας τώρα το νέο του βιβλίο, 'Δέκα Νύχτες Σε Στοιχειωμένα Δωμάτια Ξενοδοχείων', θέλει να κλείσει μία διανυκτέρευση στην περίφημη σουίτα 1408 του Dolphin Hotel. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου (Samuel L. Jackson) μάταια επιχειρεί να μεταπείσει τον Enslin να μη μείνει στη σουίτα προειδοποιώντας τον για τις θανάσιμες συνέπειες. Το τι θα επακολουθήσει είναι μία μάχη ανάμεσα στη λογική και την παραίσθηση, τη ζωή και το θάνατο.

 

The Rite (2010)

«Η ΤΕΛΕΤΗ» είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που ασχολείται με την παρουσία του Διαβόλου, ακόμα και στο Βατικανό, σε ένα από τα πιο ιερά μέρη στον κόσμο. Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία του φοιτητή Μάικλ Kόβακ (Κόλιν Οʼ Ντόνογκιου), ο οποίος παρακολουθεί μία σχολή για τον εξορκισμό στο Βατικανό, παρά τις αμφιβολίες του σχετικά με την αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική. Ενδεδυμένος με την πανοπλία του σκεπτικισμού του, ο Μάικλ προκαλεί τους ανωτέρους του να ψάξουν να βρουν λύσεις στην ψυχιατρική, και όχι τους δαίμονες, στην προσπάθειά τους να γιατρέψουν αυτούς που φαίνεται να διακατέχονται από το Διάβολο. Μόνο όταν πηγαίνει ως μαθητευόμενος στον εκκεντρικό Πάτερ Λούκας (Άντονι Χόπκινς), έναν πασίγνωστο ιερέα, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες εξορκισμούς – αρχίζουν οι αντιστάσεις του να κάμπτονται. Καθώς παρατηρεί μία προβληματική περίπτωση που φαίνεται να ξεπερνά ακόμη και τις δεξιότητες του Πάτερ Λούκας, αρχίζει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του φαινομένου που καλείται να ερευνήσει και το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει ή να ελέγξει ... και έρχεται αντιμέτωπος με ένα κακό. τόσο βίαιο και τρομακτικό, που τον αναγκάζει να αμφισβητήσει όλα όσα πιστεύει.

 

Silent Hill (2006)

Tο "Silent Hill" αφηγείται την ιστορία της απελπισμένης μητέρας Ρόουζ, που κατευθύνεται μαζί με την υιοθετημένη κόρη της, Σάρον, σε μια πόλη-φάντασμα στην προσπάθειά τους να θεραπευτεί η μικρή από μια περίεργη πάθηση. Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα η Σάρον εξαφανίζεται και η Ρόουζ ξεκινάει ένα υπεράνθρωπο αγώνα για να βρει τη κόρη της σε ένα περιβάλλον γεμάτο στάχτες, σε μια πόλη με πολλές πραγματικότητες. Με αλλόκοτα τέρατα να την καταδιώκουν και τους κατοίκους του Silent Hill να ζουν σε ένα αιώνιο καθαρτήριο.



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.